Een bijzondere plek voor een bijzonder boek

// 9 september 2013

Oude boeken die je niet meer leest, hoef je gelukkig niet weg te gooien, je kunt ze transformeren tot ware kunst. Een paar voorbeelden daarvan heb je kunnen bekijken in mijn vorige blogs. Maar wat doe je met dat ene speciale boek waar je zulke dierbare herinneringen aan hebt?

Een speciaal boek verdient een speciale plek. Een plek waar je blik als vanzelf naartoe getrokken wordt omdat het boek duidelijk met zorg juist daar wordt neergezet.

Deze boeken doe ik nooit weg

Zelf heb ik een aantal bijzondere boeken. Een van mijn favoriete schrijvers uit mijn jeugd is Thea Beckman, en dan vooral De stomme van Kampen en de trilogie over de kinderen van Moeder Aarde. Toen ik op de middelbare school zat, las ik Uitverkoren van Chaim Potok, het eerste boek waar ik ooit bij moest huilen van ontroering. Wellicht is met dat boek mijn liefde voor boeken geboren, wie zal het zeggen.
Nu ik freelance redacteur ben met Leef in tekst heb ik talloze boeken geredigeerd, voornamelijk op het gebied van management, coaching en psychologie. Onderwerpen die ik erg interessant vind. Het boek wat me tot nu toe toch wel het meest is bijgebleven, is Succesvol als zzp'er van Wouter ter Reehorst (Uitgeverij Boom/Nelissen, 2012). Bij dat boek was ik niet alleen als redacteur, maar ook als doelgroep betrokken en mocht ik inhoudelijk commentaar leveren. Als je het boek openslaat bij de inhoudsopgave, weet dan dat de volgorde van de hoofdstukken in het boek op mijn advies is opgesteld ...

Laat je inspireren

Genoeg over mezelf. Hieronder een paar ideeën hoe je jouw lievelingsboeken een eigen plekje in je huis kunt geven.

Froot-boekenkast-hutkoffer

Froot-boekensteun-giraf

Froot-boekenkast-karretje

Je maakt je lievelingsboek helemaal bijzonder als je je boekenkast, boekenplank of boekensteun op maat laat maken door een ambachtelijke meubelmaker of kunstenaar. Een speciaal voor mij gemaakte boekenkast staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje. Het kost even een paar centen, maar dan heb je ook wat om echt trots op te zijn!

Bronnen

Dit zijn zomaar wat voorbeelden, meer ideeën vind je hier:
http://www.froot.nl/posttype/froot/oude-hutkoffers-omgebouwd-tot-meubels/
http://www.froot.nl/posttype/froot/creatieve-boekenplanken/
http://www.froot.nl/categorie/creatieve-boekensteunen/