Een erfenis aan boeken

// 9 september 2013

In mijn vorige blogs Van oude boeken en dingen die voorbijgaan en Fantasie in een boek zag je wat je kunt doen met dat oude boek dat je maar niet kunt weggooien. Maar wat nu als je de complete bibliotheek van je oudtante hebt geërfd?

Inmiddels heb je een paar van je oude boeken omgetoverd tot boeksculpturen en staan ze te pronken op je schoorsteenmantel, naast de snuisterijen die je van je reizen hebt meegenomen. De erfenis van je oudtante ligt echter nog onberoerd en in dozen op de zolder te wachten...

Boeken als water

Als die bibliotheek uit zo'n 5.000 boeken bestaat, heeft de Spaanse kunstenares Alicia Martin daar wel een oplossing voor.Waterval van boeken via Froot.nl

Waterval van boeken via Froot.nl 

Boeken stapelen

Als je in een kasteel woont met een heel hoge toren (of wat minder poëtisch, op de tiende verdieping van een flatgebouw), dan kun je natuurlijk altijd de boeken opstapelen en een wolkenkrabber van boeken bouwen.

Wolkenkrabber van boeken via Froot.nl 

Werken aan (stapels) boeken

Ben je wat bescheidener behuisd en was de bibliotheek van je oudtante ook weer niet zo groot, dan maak je er gewoon een bureau van.

Bureau van boeken via Froot.nl 

Boeken komen tot bloei

En tot slot nog een variatie op plantenboeken.

Plant in boek via Froot.nl 

In de afgelopen drie blogs heb je kunnen lezen wat je kunt doen met oude boeken: met slechts een paar oude boeken, maar ook met een hele bibliotheek aan oude boeken. Je hebt vast ook boeken die zo veel voor je betekenen, dat je het zonde vindt om ze tot kunstwerk te bewerken. Deze boeken kun je koesteren door ze een eigen, bijzonder plekje te geven. Hoe je dat doet, lees je in mijn volgende blog.

Bronnen

De foto's zijn afkomstig van Froot:
http://www.froot.nl/categorie/art-en-design/watervallen-van-boeken/
http://www.froot.nl/categorie/art-en-design/art/een-wolkenkrabber-van-boeken/
http://www.froot.nl/posttype/froot/image/een-bureau-van-oude-boeken/
http://www.froot.nl/categorie/lifestyle/zo-komen-boeken-wel-heel-letterlijk-tot-leven/