Fantasie in een boek

// 8 august 2013

Boeken gunnen hun lezers een kijkje in een andere wereld, even weg van het dagelijkse bestaan, lekker wegdromen en fantaseren. Dat fantasie uit een boek niet alleen gelezen hoeft te worden, ontdek je in deze blog.

Als kind las ik boeken bij de vleet. Het leukste uitje van de week was naar de biblitioheek, waar ik al snel een boek uit de schappen trok, niet eens de moeite nam om een stoel te zoeken maar ter plekke op de grond ging zitten en meteen verdwenen was in de fantasiewereld van dat boek. Nog voordat mijn moeder haar eigen boeken had gekozen, had ik het boek bij wijze van spreken al uit.

Ik ga op reis en neem mee ... een boek

Weet jij nog wat je favoriete kinderboek was? Voor mij waren dat er zo veel, maar Pinkeltje, De Kameleon, de boeken van Roald Dahl, Thea Beckman horen er zeker bij. Kelly Campbell Berry weet een kinderboek nog spannender te maken door de afbeeldingen er – letterlijk – uit te lichten.

Froot_boekkunst_hobbit 

Lezen wordt vaak vergeleken met een reis maken. Natuurlijk niet vreemd, want je trekt een andere wereld in. Je zet nog een kop thee, zorgt dat je genoeg licht hebt om bij te lezen, jaagt de kat uit je luie stoel voordat je er zelf gaat zitten, vouwt je benen onder je, nestelt je nog even lekker in je stoel en slaat het boek open. En dan ga je op reis. Wat voor avonturen ga je onderweg beleven?

 Froot_boekkunst_trein

Reizen of een boek lezen – ik vind ze allebei heerlijk om te doen. Of 'doen'? Er komt weinig activiteit bij kijken. Je gaat zitten, leunt achterover en laat het landschap aan je voorbij trekken...

Froot_boekkunst_landschap

Wie nu nog niet gelooft dat boeken lezen net zo spannend kan zijn als een film kijken, kijk eens naar dit filmpje.

Meestal neem je een boek mee op reis, maar je kunt ook thuisblijven en van je boek je reis maken. En net als bij een echte reis kom je thuis vol herinneringen aan spannende avonturen, ontmoetingen met bijzondere mensen en sprookesachtige landschappen...

Bronnen

Wil je weten waar ik de foto's vandaan heb?
http://www.froot.nl/categorie/art-en-design/kinderboekenkunstwerkjes/
http://www.froot.nl/categorie/art-en-design/art/boeken-als-materiaal-voor-kunst/
http://www.froot.nl/categorie/art-en-design/boek-getransformeerd-tot-kunst/
http://www.froot.nl/categorie/art-en-design/doe-meer-met-boeken/ filmpje