Tip: vergeet je boek niet!

// 10 october 2013

Een boek bevat informatie, maar daarnaast is het ook een gebruiksvoorwerp met bijzondere eigenschappen die je er nooit achter gezocht zou hebben ...

Lezen verrijkt je leven

Boeken zijn er natuurlijk om gelezen te worden. Mensen vertellen elkaar al eeuwenlang verhalen en om te zorgen dat die verhalen niet vergeten worden, is men begonnen ze op te schrijven. (Ik sla wel een paar fasen over in de geschiedenis van het boek – schrijven is lastig zonder een alfabet en mensen moeten die letters wel kunnen lezen natuurlijk – maar je begrijpt vast wat ik bedoel.)
Niet iedereen is echter net zo gek op lezen als ik. Om die mensen te overtuigen van het feit dat boeken echt toegevoegde waarde kunnen hebben, heeft Penguin India een filmpje uitgebracht met 25 redenen waarom je een boek zou moeten lezen (ter gelegenheid van zijn 25-jarig bestaan). Een erg geinig filmpje, met een aantal inventieve vondsten voor wat je met een boek kunt doen.

Je ziet: boeken zijn zo gek nog niet. Ze hebben al op diverse manieren heel wat levens gered en voor ontspanning, vermaak en vertier gezorgd. Altijd handig om er eentje bij je te hebben!