Van oude boeken en dingen die voorbijgaan

// 7 july 2013

Wie heeft ze niet? Boeken die je niet meer leest, maar die je op de een of andere manier ook niet kunt weggooien. Ook al leg je ze boven op de stapel oude kranten voor het oud papier – je pakt ze er toch weer van af, het zijn tenslotte wel boeken. Ik heb één keer in mijn leven een boek bij het oud papier gegooid, en het voelde alsof ik een wet overtrad. Een doodzonde beging. Ware heiligschennis.

Troost je: er is een uitweg.

Elke dag inspiratie met Froot

Dat het ook anders kan, is te zien op Froot.nl. Froot is een website die je elke dag inspireert, verrast en vertedert met prachtige en ontroerende foto's en filmpjes van de natuur, dieren en mensen. Ook plaatst Froot regelmatig foto's van het werk van kunstenaars en architecten. Zelf kijk ik er vaak even op als ik een manuscript aan het redigeren ben en even vastzit in de tekst: vijf minuten zwerven op Froot en ik ga er weer tegenaan.

Een boek als beeldhouwwerk

Ook boeken zijn regelmatig op Froot te bewonderen, namelijk in de vorm van werk van kunstenaars. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende foto's?

boeksculptuur landschap

boeksculptuurlandschap

boeksculptuur Read


boekscuptuur chirurg

Zelf aan de slag

Toen ik deze boeksculpturen ontdekte, was ik zo gefascineerd en geïnspireerd dat ik het zelf weleens wilde proberen. En zie hier het resultaat: nog geen creatie van hoogstaand niveau, maar wel heel handig voor je flyers, visitekaartjes, to-do-lijstjes, boodschappenlijstjes en kaartjes!

boeksculptuur leef in tekst


Het niveau van deze kunstenaars haal ik bij lange na niet. Gelukkig heb ik genoeg boeken in mijn kast die ik niet wil weggooien maar wel een tweede leven gun: als kunstwerk.

Bronnen

Meer zien van deze kunstenaars? Klik eens op deze links:
http://www.froot.nl/categorie/entertainment/landschappen-gemaakt-van-oude-boeken/
http://www.froot.nl/posttype/froot/boeken-vouwen-als-een-pro/
http://www.froot.nl/posttype/froot/boeken-chirurgie/