Auteursbegeleiding

Auteursbegeleiding

U bent bezig met het schrijven van een boek. Schrijven is echter lastiger dan u dacht: u dreigt de draad in uw eigen verhaal kwijt te raken. Er is ook zo veel dat u wilt vertellen...

Uw eigen verhaal

Veel mensen koesteren al lange tijd de wens om een boek te schrijven. Een boek over hun leven, hun familiegeschiedenis of over hun passie. Dankzij de komst van selfpublishinguitgeverijen als Free Musketeers of Boekscout.nl en het printing-on-demandconcept kunnen ze die wens laten uitkomen – en dat doen ze massaal. Helaas zijn boeken die in eigen beheer zijn uitgegeven niet altijd van dezelfde goede kwaliteit als bij een traditionele uitgeverij. Zonde van uw eigen verhaal, toch? Daarom biedt Leef in tekst auteursbegeleiding aan.

Redactiefase

Auteursbegeleiding begint bij de redactiefase. Leef in tekst raadt u sterk aan een redacteur in te schakelen – liefst een met ervaring in de boekenwereld. Dit komt uw boek zeker ten goede. Als u zelf een boek aan het schrijven bent, komt u op een gegeven moment op een punt waarop u het niet meer ziet: u zit zo in uw verhaal dat uzelf de draad kwijtraakt. Leef in tekst kan u helpen de zaken weer helder te zien: ze ziet de tekst voor het eerst en komt zo tegenstrijdigheden tegen die uzelf over het hoofd hebt gezien. Bovendien haalt ze meteen de spelling-, stijl- en grammaticafoutjes eruit, zodat u een goedverzorgde tekst retour krijgt.

Opmaakfase

Een geredigeerd manusript in Word is nog geen boek: boeken moeten worden opgemaakt door grafisch vormgevers of dtp'ers. De meeste selfpublishinguitgeverijen beschikken over een eigen opmaakafdeling, maar niet elke auteur maakt hier gebruik van. Als u uw boek volledig in eigen beheer uitgeeft, moet u vaak uw eigen vormgever/dtp'er zoeken. Ga op zoek naar een vormgever met ervaring in de boekenwereld. Een boek ziet er namelijk niet alleen leuk uit, maar het heeft wel degelijk een functie: het moet gelezen kunnen worden. Een vormgever met ervaring in de boekenwereld weet hoe hij een boek moet opmaken; uw boek wordt er alleen maar beter van. In het netwerk van Leef in tekst bevinden zich dtp'ers en vormgevers met ervaring in het opmaken van boeken, het tekenen van figuren en het ontwerpen van covers. 

Proevenfase

Nadat de dtp'er/vormgever uw boek heeft opgemaakt en uw cover heeft ontworpen, stuurt hij u een pdf van de drukproef van uw boek. Dit is een belangrijke fase: hierna gaat het naar de drukker en kunt u niets meer wijzigen. Als u het zekere voor het onzekere wilt, kunt u Leef in tekst vragen de drukproefcontrole over te nemen. Ze heeft tientallen drukproeven gecontroleerd en weet waar ze op moet letten: inhoudsopgave, kop- en voetregels, eventuele afbeeldingen en bijschriften, afbreekcorrecties en nog veel meer. Leef in tekst geeft pas akkoord op een proef als ze 100% tevreden is. 

Nu is uw boek klaar om naar de drukker gestuurd te worden. Nog een paar weken wachten en u hebt uw eigen boek in handen. Een bijzonder moment.

Wilt u uw boek laten begeleiden door Leef in tekst? Neem dan contact op.