Profiel

Leef in tekst: dat ben ik, Lilian Eefting. Eigenlijk zit ik zelfs in de naam van mijn bedrijf, want de 'Leef' in Leef in tekst is gevormd uit de eerste letter van mijn voornaam, Lilian, en de eerste drie letters van mijn achternaam, Eefting. 'Leef' staat echter niet alleen voor mij als persoon, maar ook voor wat ik in mijn teksten en mijn werk wil uitdragen: Leef in tekst brengt uw teksten tot leven. Om te beginnen maak ik de tekst leefbaar door de fouten en ongelijkheden eruit te halen. Daarnaast zorg ik ervoor dat uw tekst levendig wordt door de stijl en structuur aan te pakken, waardoor u de boodschap van de tekst niet alleen leest, maar echt beleeft.

  

Kennis en kunde

Mijn studie, werk en passie hebben geleid tot een brede ervaring met allerhande teksten: van korte artikelen tot acquisitiebrieven tot dikke boeken en alles wat ertussen zit. De teksten zelf gingen over uiteenlopende onderwerpen: management, coaching, bliksembeveiliging, ICT, geschiedenis, bouw, onderwijs, financiën, gezondheidszorg. Ook heb ik ervaring met het maken van trefwoordenregisters en het opschonen van bestanden.

Daarnaast zijn de verschillende redactievormen geen geheim voor mij: coderen van teksten ten behoeve van de opmaak (in Word, XMetaL en InCopy), lichte redactie (Groene Boekje), uitgebreide redactie (herschrijven), drukproefcorrectie. Doordat ik intensief heb samengewerkt met dtp'ers, kan ik een publicatie van begin tot eind begeleiden. Bovendien heb ik een aantal boeken vertaald van het Engels naar het Nederlands. In het voorjaar van 2010 heb ik de cursus Tekstredactie van het VOB met succes afgerond. Inmiddels werk ik samen met tekstschrijvers en beschik ik over een uitgebreid netwerk met contacten in de boekenwereld.

Ook contentmanagementsystemen zijn mij niet vreemd: ik heb intensieve ervaring met het bedenken, voorbereiden en invoeren van content voor elektronische leeromgevingen. Daarnaast heb ik in diverse cms'en gewerkt.

 U ziet: ik Leef in tekst!