06-17616142 info@leefintekst.nl

Creativiteit

Recht in de creatieve industrie – Ilse van de Laar-Wijdeven
Opdracht: redactie en register // Opdrachtgever: Uitgeverij Coutinho // Jaar: 2017
Recht in de creatieve industrie maakt studenten op een laagdrempelige manier wegwijs in de complexe wereld van het recht. Het boek bespreekt de belangrijkste rechtsgebieden voor de creatieve industrie en gaat in op wet- en regelgeving binnen de branches reclame, media, muziek en entertainment. 

 

Creativiteit krijg je niet voor niks – Carsten de Dreu en Daniël Sligte
Opdracht: redactie // Opdrachtgever: LINE UP boek en media // Jaar: 2016
Aan de hand van leven en werk van illustere kunstenaars en creatieve genieën maakt dit boek duidelijk hoe creatieve producten tot stand komen, hoe je creativiteit kunt meten en welke neuropsychologische processen een rol spelen bij creatief denken. 

 

Creativiteit als uitdaging in sociaal werk – Paul Beekers, Ruud Kroes en Jan van Rosmalen
Opdracht: redactie // Opdrachtgever: Uitgeverij Coutinho // Jaar: 2017
Creativiteit als uitdaging in sociaal werk focust op zowel de individuele creativiteit van sociaal werkers als op de samenwerking en cocreatie met burgers en professionals van verschillende disciplines. Het boek behandelt kennis, inzichten en tools als designthinking, die sociaal werkers kunnen inzetten bij de creatieve processen bij het zoeken naar nieuwe en waardevolle mogelijkheden om maatwerk te bieden. Voor het benutten en uitbouwen van het creatief kapitaal van de sociaal werker wisselt het boek theoretische concepten en onderzoeksgegevens af met interessante casussen, praktische opdrachten en creativiteitstechnieken.

 

Chaordisch projectmanagement voor de creatieve industrie – Nicoline Mulder en Johan Kolsteeg
Opdracht: redactie // Opdrachtgever: Boom uitgevers Amsterdam // Jaar: 2019
Er lijkt iets paradoxaals te zitten in projecten in de creatieve industrie. We omarmen het onvoorspelbare resultaat, maar willen tegelijkertijd zekerheid over kosten en tijd. In dit boek schetsen de auteurs een perspectief vanuit die complexiteit. 

Vergelijkbare titels

  • Speelgoed haken – Sarah Pawlowski (2018, Deul & Spanjaard)

Copyright Leef in tekst 2020