06-17616142 info@leefintekst.nl

Van informatie naar inspiratie

Je bent al heel lang bezig met je boek, verhaal of tekst en het begint al vorm te krijgen. Op een gegeven moment slaan toch de twijfel en onzekerheid toe. Schrijven is pittiger dan je dacht – hoewel je ook regelmatig in een flow terechtkwam en de woorden zo uit je pen op het papier vloeiden. Je weet dat het zo langzamerhand tijd wordt om het af te ronden, maar je moet nog zoveel vertellen! Of had je dat niet al ergens opgeschreven …? Alleen – waar dan? Je weet het niet meer. En dus stel je het afronden toch maar weer uit.

Eigenlijk heb je iemand nodig die met je meekijkt. Iemand met een frisse blik, die niet zo diep in het verhaal zit als jij. Iemand die met wat meer afstand naar je verhaal kan kijken en je zo kan helpen met de laatste puntjes op de i. Maar wie?

Je helpt jezelf en je verhaal het best met een professionele redacteur. Ruime ervaring, een flink portfolio waar ook boeken uit je vakgebied op staan, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het boekenvak en een betrouwbaar netwerk – een goede redacteur begeleidt jou en je verhaal vakkundig door de laatste fasen heen. Iemand uit je eigen familie- of vriendenkring die goed Nederlands kan, weegt nu eenmaal niet op tegen de professionaliteit en deskundigheid van een redacteur. 

 

Een redacteur kijkt ook naar zaken waar jij nog helemaal niet aan gedacht hebt, en op plekken die je nog niet gezien had. Niet voor niets werken uitgeverijen graag met professionele redacteuren die al jaren in het vak zitten – die hoeven ze niets meer te vertellen en levert altijd kwaliteit.

Bij mij ben je aan het juiste adres. Ik bén die professionele redacteur. Ik voel me al jarenlang thuis in het boekenvak, de laatste tien jaar als freelance redacteur met mijn eigen bureau Leef in tekst. Auteurs en uitgeverijen werken graag met me samen, of het nu is voor het grondig nakijken van de tekst (taal, stijl, structuur, consistentie, logica, actualiteit), het controleren van de drukproef, het opschonen en checken van de literatuurlijst of het opstellen van een namen- of zakenregister. Ook teksten schrijven of vertalen uit het Engels naar het Nederlands doe ik graag.

Ben je bezig met je boek of een andere tekst en kom je er niet meer uit? Of werk je voor een uitgeverij en zoek je nog een kundige freelance redacteur voor het binnenwerk – redactie, correctie, literatuurlijst, registers? Kortom: kun je mijn hulp en ervaring wel gebruiken? Neem dan contact met me op. 

 

Copyright Leef in tekst 2020