06-17616142 info@leefintekst.nl

Wat doet Lilian

Redactie

Van webtekst tot boek en alles ertussenin. Grondige check op taal- en stijlfouten, maar ook op herhalingen, structuur en logica. Onduidelijkheden worden adequaat opgemerkt en gemarkeerd.

  • lichte redactie of eindredactie – gedegen check op taal- en stijlfouten;
  • grondige redactie – consistentie, opbouw en andere zaken;
  • herschrijven – vanzelfsprekend in intensief overleg met de opdrachtgever.

Een volgende redactieronde na het verwerken van mijn feedback is altijd mogelijk, maar wordt apart in rekening gebracht. Gespecialiseerd in non-fictie: managementcoachingondernemen, pedagogieksociaal domeinpsychologie en nog veel meer.

Uitgeverijen

Niet alleen redactie, maar ook:

  • persklaarmaken en coderen (in Word, PerfectIT of XMetal);
  • proefcorrectie (in pdf of op papier, eventueel in InDesign; aantal ronden in overleg);
  • opschonen van literatuurlijsten en checken van literatuurverwijzingen;
  • controle op nummering van figuren, tabellen, paragrafen enzovoort;
  • samenstellen register naar wens – met registermarkeringen of apart aangeleverd.

Ik heb ruime ervaring met online leeromgevingen (editing, controleren, previewen, finetunen), en vind het leuk om met nieuwe digitale editingprogramma’s te leren werken.

l

Tekstschrijven

Voor als je er echt tegen opziet. Whitepapers, informatiefolders, artikelen voor nieuwsbrieven en tijdschriften, blogs, flyers, brieven, …

Vertalingen

Van het Engels naar het Nederlands. Uitsluitend non-fictie; ervaring met boeken op het gebied van reizen, koken, wonen, management.

w

Auteursbegeleiding

Ik lees de tekst grondig door en geef feedback op punten waar het beter kan. Begeleiding met redactie is natuurlijk ook mogelijk.

Hoe werkt Lilian

Wat vinden anderen?

Werken met Lilian is een feestje! Altijd snel met reageren, effectief en met oog voor kwaliteit. De kroon op onze samenwerking tot nu is Organisatievibe waar Lilian een intensieve rol heeft gehad in de ondersteuning van de auteur in de schrijffase van zijn boek. Met respect en humor heeft ze de tekst op een hoger plan gebracht.

Wieke Oosthoek

Fondsredacteur, Boom uitgevers Amsterdam

Lilian doet al heel wat jaren regelmatig redactie- en vertaalklussen voor ons. We kennen haar als een nauwkeurig werkende redacteur en vertaler met oog voor detail en zijn altijd zeer tevreden over de kwaliteit van haar werk. 
Minke Sikkema

Redacteur, LINE UP boek en media

Copyright Leef in tekst 2020